El pasado día 29 de Febrero celebramos el Día Mundial de las Enfermedades Raras. Abaimar hizo entrega de los I Premios Abaimar.

Los Premios Abaimar quieren ser un reconocimiento a personas particulares, profesionales, empresas, entidades e incluso administraciones públicas, que colaboran habitualmente con Abaimar y gracias a los cuales, de alguna forma, podemos seguir adelante con nuestros proyectos y servicios. Abaimar decidió además que los premios fuesen un total de 13 al ser éste un número “raro” y fuesen entregados por Catalina Cerdá Llompart. Presidenta de Abaimar, Margalida Puigserver Servera. Consellera de Benestar i Drets Socials del Consell de Mallorca i Presidenta de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials, Joan Marc Tur Roig. Director de l’Oficina de Defensa dels Drets del Menor, Angèlica Miguélez Chamorro. Sotsdirectora d’atenció a la cronicitat, coordinació sociosanitària, Salut mental i Malalties poc freqüents.

Puesto que algunos de los premiados nos han solicitado el texto de presentación de su premio en el que explicamos los motivos por los cuales se les ha otorgado, y la lista de premiados, aquí os los dejamos.

Premios Abaimar 2016

El Premi a la Solidaritat bancària, és per a una entitat que des de sempre, en major o menor mesura ha estat amb ABAIMAR, que any rere any treu subvencions per a entitats socials i que any rere any ens beneficia amb aquesta subvenció, mil gràcies a la Fundació Guillem Cifre de Colonya. El premi de solidaritat bancària d’aquest any és per l’Estalvi Ètic de Colonya Caixa de Pollença. Va recollir el premi el Sr. Antoni Amengual Cladera. Coordinador de l’Estalvi Ètic de Colonya Caixa de Pollença.

El Premi a la Solidaritat Petita i Mitjana Empresa, és per a un d’aquests autònoms al que sempre li donam feina, però mai ens cobra. Segons ell la seva forma de col·laborar és amb el seu treball, que per ABAIMAR en segons quines èpoques ha estat molt. Gràcies Joan. El premi a la solidaritat Petita i Mitja empresa d’enguany és per a Magenta Impremta Digital. Va recollir el premi el Sr. Joan Llorenç Bota. Propietari de Magenta Impremta Digital

El Premio de Comunicación, es en parte para una empresa de comunicación, aunque en realidad es para su propietaria. Gracias Marta, gracias por encargarte de los temas de comunicación, gracias por involucrar con ABAIMAR a tus clientes, contactos y amigos, gracias por regalarnos una página web nueva y gracias por ayudarnos a organizar este evento. El premio de comunicación de este año es para Rebuzzna Comunicación. Recogió el premio la Sra Marta Bonet. Propietaria de Rebuzzna Comunicación.

El Premi a la Defensa de Drets, és per a la constància i l’interès demostrat cap als drets del col·lectiu de menors i en concret cap als afectats per una MPF. Gràcies per guiar-nos i per oferir-nos sempre la mà. Gràcies a n’Antoni Bennàssar i a na María Garrido, gràcies a n’Alonso Medinas i gràcies Marc Tur. El premi a la Defensa de Drets d’enguany és per a l’Oficina de Defensa dels Drets del Menor de les Illes Balears. Va recollir el premi el Sr Joan Marc Tur Roig. Director de l’Oficina de Defensa dels Drets del Menor.

El Premi a la Solidaritat Privada, és per a una organització privada que inverteix els seus fons, provinents de les donacions dels seus propis socis, a ajudar a la seva pròpia comunitat. ABAIMAR cada any ha comptat amb aquesta solidaritat. El nostre agraïment especial a n’en Rafel Borrás i a na Catalina Ferrer. El premi a la solidaritat privada d’enguany és pel Rotary Club Pollença. Va recollir el premi el Sr Rafel Borràs. Representant del Rotary Club Pollença.

El Premi a la Responsabilitat Social Corporativa, és per a una empresa que en 2012 ens va cridar junt a altres entitats de balears que treballen amb infància per llançar amb nosaltres la campanya solidària de Nadal i poder repartir els beneficis a parts iguals entre tots independentment de la grandària que tingués cada entitat, la campanya 2012 i 2013 van recaptar 40,000 € i en 2014 i 2015 van decidir augmentar la campanya a 48,000 €. Gràcies per estar aquí altruistament cada any. El premi de responsabilitat social corporativa d’enguany per EROSKI Consumer. Va recollir el premi el Sr. Alfredo Herráiz. Director d’Eroski Balears

El Premi a l’Escola Inclusiva, és per a la iniciativa de tot un centre educatiu, però en particular per a un curs. Gràcies CEIP Miquel Capllonch per fer que els alumnes s’apropin al món asociaciatiu i que durant tot un curs escolar treballin sobre una entitat no lucrativa i s’apropin a la problemàtica que representa cada entitat. Per a l’equip tècnic de ABAIMAR ha estat molt enriquidor veure com els vostres alumnes han treballat tots els aspectes que envolten a les MPF i sobretot com han treballat el respecte, la igualtat i la inclusió. El premi a l’escola inclusiva d’enguany és pel 4rt curs de Primària del Centre d’Educació Infantil i Primària Miquel Capllonch del Port de Pollença. Va recollir el Premi la Sra. Joana Xamena Cifre. Tutora del 4rt curs de Primària del CEIP Miquel Capllonch del Port de Pollença.

El Premi a l’Administració Pública es dóna per ser per ABAIMAR l’entitat pública més solidària des de 2009, pel seu reiterat suport tant a ABAIMAR com a altres entitats no lucratives del seu municipi. Pel seu suport institucional des de sempre i econòmic des de 2013. Des de ABAIMAR també volem agrair de forma especial el treball dut a terme per en Miquel Llobeta i en Tomeu Cifre. Gràcies Miquel Àngel i gràcies Magdalena.El Premi a l’Administració Pública d’aguany és per a l’Ajuntament de Pollença. Va recollir el premi el Sr Miquel Àngel March Cerdà. Batle de l’Ajuntament de Pollença

Premi al Servei de l’Administració Pública és per a un servei que s’obstina any rere any a fer que tant les entitats sense ànim de lucre així com els particulars puguin optar a les ajudes que ofereix l’administració i ens fan més suportable els tràmits burocràtics als quals estan sotmesos. El nostre agraïment especial a Tomeu Canals per corregir-nos 50 vegades l’annex 7 i a n’Esperança Ventayol gràcies per repassar amb nosaltres una vegada i una altra totes les factures cada any. El Premi al Servei de l’Administració Públical Servei de l’Administració Pública d’enguany és per al Servei de Prestacions de l’IMAS. Van recollirel premi el Sr. Tòfol Sastre Ramis. Cap de la Secció de Prestacions de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials i la Sra. Esperança Ventayol. Tècnica de la Secció de Prestacions de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials

El Premio Social Media es para una persona muy especial, vive en Palma y la conocimos por casualidad en el Centro de Referencia Estatal en Burgos. Gracias a ella nos hemos modernizado, nos hemos introducido en la Redes Sociales y se nos oye un poco más. Gracias por sentirte parte de la familia de las EERR, hasta el punto de tener un grupo de whatsapp de raros. No sólo te damos las gracias desde ABAIMAR, también te las dan Jacinto desde la Asociación de Mácula Retina, Abraham desde la Asociación Española de Síndrome de Poland y desde la Asociación Molinense de EERR. El premio Social Media de este año es para nuestra Social Media y Community Manager la Dra Eva Mª López Añón.

El Premi a la Inclusió, és per a un professional de l’àmbit educatiu, clau per ABAIMAR. Gràcies per haver obert les portes de la Universitat i de la Facultat d’Educació, tant a ABAIMAR com a les Malalties Minoritàries, gràcies per gestionar cada any als voluntaris que amb ABAIMAR duen a terme el programa de les “Enfermedades Rares van al cole”, gràcies al grup de Recerca d’Escola Inclusiva i Diversitat per preocupar-vos de les necessitats educatives dels alumnes amb malalties cròniques, gràcies per haver portat a la UIB a formar part de l’OBSERVATORI de FEDER i les gràcies especials per fer possible juntament amb els voluntaris de Inhedithos, gairebé tots ells aquí presents, que puguem oferir un Servei de Reforç Escolar Domiciliari. El Premi a la Inclusió d’enguany és per al Dr Sebastià Verger Gelabert. Professor del Departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l’Educació de la Universitat de les Illes Balears.

El Premio al Altruismo Profesional, es para una profesional con la que he tenido el placer de compartir pequeños ratitos en el officce de la farmacia de HUSE, es algo polifacética, es Enfermera, es Psicopedagoga, es Psicóloga y sobre todo es persona. Gracias por ayudarnos a dar forma a nuestros proyectos para futuras publicaciones, gracias por habernos abierto las puertas de la Facultad de Enfermería y Fisioterapia y gracias por estar ahí cada vez algún cole o instituto nos solicita un taller o una visita por el hospital. Gracias por tu dedicación altruista. El premio al Altruismo Profesional de este año es para la Dra Fátima Roso Bas. Profesora del Departamento de Enfermería i Fisioterapia de la Universidad de les Illes Balears

El Premio a la Profesionalidad Clínica es para una persona muy importante en la vida de muchos de los niños y de las familias de ABAIMAR. Gracias, gracias de todo corazón por tu dedicación, por tu ingenio, por tu locura, por tu mal genio, por no cansarte nunca de nadar contra corriente, por tu gran ojo clínico, por el empeño que pones en mejorar la vida de tus niños y sobre todo gracias por tu humanidad y tu gran profesionalidad. El Premio a la Profesionalidad Clínica de este año es para nuestra Dra House particular la Dra. M Angeles Ruíz Gómez. Neuropediatra y responsable de la Unidad de Enfermedades Metabólicas Pediátricas del Hospital Universitario Son Espases.

Premios Abaimar Dia Mundial Enfermedades Raras detalle